De leukste uitjes en activiteiten op Texel vind je bij Texeltrips!

Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06 230 30 331 of info@texeltrips.nl

Kookworkshop Texels Lam

Beleef het platteland op Texel

Texelse Schapendag

Vandaag staat alles in het teken van het Texelse Schaap! 

Wat gaan we doen?

Wij ontvangen jullie op de veerhaven op Texel met de tandems of fietsen. Vervolgens fietsen jullie via een speciaal uitgezette route op de tandem richting de schapenboerderij. Deze tocht duurt ca. 0,5 uur en komt langs de mooiste plekjes van Texel. Aangekomen bij de Schapenboerderij wordt er een rondleiding verzorgd waarin je alle ins en outs van deze schapenboerderij te weten komt. De boer vertelt vol passie en met veel humor over het prachtige gebied en over de boerderij uit 1625. Je komt langs de kraamkamer. Je ziet waar de schapen worden gemolken en hoe de kaas wordt gemaakt. Je komt van alles te weten over de werkzaamheden van een schapenboer en kruipt even zelf in de huid van een Texels schaap.

Lunch

Na de rondleiding kunnen jullie genieten van een boerenlunch op het erf of in de schapenboet met uitzicht op De Hoge Berg. We verzorgen de lunch zelf, met (seizoens)producten van De Waddel.  De lunch bestaat uit koffie, thee, zelfgebakken brood, producten van lam en varken, schapenkaas, schapenboter, jam van vruchten uit onze eendenkooi.

Na de lunch gaat de fietstocht verder over het eiland. Jullie maken een stop onderweg op een mooie locatie voor een kopje koffie met Hoornderring

Kookworkshop Texels Lam

Hierna gaan jullie weer op de tandem verder naar onze boerderij ’t Swarte Schaap waar alle ingrediënten klaarstaan voor een heerlijke kookworkshop.

Onder het genot van een Texels biertje volgt de uitleg over de bijzondere producten die we gaan gebruiken.

In deze kookworkshop maken we een heerlijke stoofschotel van lams- of schapenvlees in combinatie met groenten van het seizoen en heerlijke verse kruiden. We sluiten af met biologische schapenmelk ijs, koffie/thee met een heerlijk Texels Juttertje.

Heeft u een vraag over dit uitje?

Wilt u meer weten over dit uitje of heeft u een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. U kunt ook een offerte aanvragen via deze pagina.