De leukste uitjes en activiteiten op Texel vind je bij Texeltrips!

Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06 230 30 331 of info@texeltrips.nl

Koken op houtvuur in de buitenlucht

Het geheime ingrediënt is altijd kaas

Boerderijtoer Kaasproeverij en Kaasfondue op houtvuur!

We beginnen deze dag met een Tandempuzzeltocht vanaf de veerhaven op Texel

Na aankomst op het eiland staan wij jullie om 11.00 uur op te wachten met de tandems. Na de uitleg van het spel gaan jullie in teams op pad om tegen elkaar te strijden. Onderweg moeten er puzzels en opdrachten worden uitgevoerd waarmee punten verdiend kunnen worden. Aan het eind zal blijken wie de meeste Texel-kennis heeft!

Onder het genot van een heerlijke picknicklunch op een mooie plek in het bos vindt de prijsuitreiking plaats.

Na de lunch maken jullie een mooie fietstocht naar de Texelse kaasboerderij

Boerderijtoer + kaasproeverij

We worden ontvangen op de boerderij, waar jullie een kijkje kunnen nemen. Leuke weetjes over Texel, het Texelse schaap en uiteraard het kaasmaken komen in deze rondleiding aan bod. Volg het landschapspad naar het Schapenmuseum achter de boerderij en kom alles te weten over het oude landschap van Texel. In het Schapenmuseum van Stichting Skéép en Lantskap leert u alles over het Texelse schaap. De toer  wordt afgesloten met een lekkere kaasproeverij met uitzicht op de kaasopslag waar ongeveer 25.000 kg kaas ligt!

 

 

 

 

Na afloop van de rondleiding fietsen jullie naar onze boerderij ’t Swarte Schaap

Wat gaan we daar doen…

  • We maken met elkaar een mooi vuur met één of twee grote ketels met kaasfondue, waarbij we naar eigen inzicht en smaak verschillende soorten kaas mengen tot een mooie vloeibare kaasfondue.
  • Behalve brood om te dippen, maken we ook lekkere rauwkost klaar, die we in de kaassaus kunnen dopen. Wat dacht je van tomaatjes, bleekselderij, broccoli, worteltjes en paddenstoelen. Heerlijk om mee te variëren.
  • Onder het genot van een heerlijk glas witte (streek)wijn gaan we gezellig aan de slag en genieten van een heerlijke kaasfondue.

En natuurlijk gebruiken we niet zomaar een kaas, maar maken we de kaasfondue van heerlijke streekkazen van Texel. Maar of het nu geitenkaas, schapenkaas of brandnetel kaas is, het is allemaal even lekker!

Na een heerlijk Texels maal brengt onze bus jullie naar de veerhaven terug!

kookworkshop texel

 

Heeft u een vraag over dit uitje?

Wilt u meer weten over dit uitje of heeft u een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. U kunt ook een offerte aanvragen via deze pagina.