De leukste uitjes en activiteiten op Texel vind je bij Texeltrips!

Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06 230 30 331 of info@texeltrips.nl

Wat is jouw verhaal?

Leer elkaar kennen door echt te luisteren..

Storytelling

“Een goed verhaal, op het juiste moment ‘goed’ verteld, kan een wereld van verschil maken. Het kan inzicht geven, mensen in beweging zetten, aansporen, het kan verlichten, opluchten, verbinden en gedrag beïnvloeden”

Een verhaal is niets anders dan: content met een bepaalde vorm. Zonder die vorm verliezen ‘verhalen’ hun kracht:

We gaan in deze training op zoek naar de samenhang in jouw verhaal en dat van je teamgenoten. Wat is jouw verhaal? Hoe breng je samenhang in dat verhaal? Welke emoties roept het op? We gaan de mens achter jullie zichtbaar maken door jouw verhaal te vertellen.. En doordat we tijdens deze dag leren luisteren naar elkaar, zien jullie elkaar misschien deze dag pas voor het eerst echt. Niet alleen een collega, maar een mens met een verhaal, een missie. Ieder met zijn eigen talenten, wensen, angsten, tegenslagen, kracht en moed.

Heb je als Team wel eens het gevoel gehad dat alles klopte? Het samenwerken als vanzelf ging? Samenwerking is afhankelijk van een aantal belangrijke zaken waardoor teambuilding vanzelf gaat, teamleider en teamleden één zijn, en het team schittert door positieve energie.

 • Een gezamenlijk doel helder hebben

  We gaan op zoek naar jullie gezamenlijke missie, is die helder, hebben jullie hetzelfde beeld?  We gaan op reis in een verhaal waar we concreet aankomen bij dat eindpunt. Die stip aan de  horizon. Hoe ziet het er uit als we aankomen? Wat doen wij dan en hoe dan? Een Teamverhaal, door elkaar aan te vullen met woorden maken jullie er een gezamenlijk verhaal van.

  Jezelf laten zien

  Je vertelt vandaag verhalen uit je eigen leven, zakelijk of privé. Zodat je leert kwetsbaar te zijn, dat het ok is je open op te stellen. Het heeft immers geen zin een masker te blijven dragen. Het komt jou en het team niet ten goede. We zijn vaak geneigd in de overlevingsmodus te gaan zitten, in contact met de ander. We hebben allemaal ons eigen verhaal & de nodige beschadigingen opgelopen in ons leven. Wat is de reden dat jij moest vluchten in overleven? Er een angst is ontstaan “jezelf” te zijn. Als we elkaar verhalen vertellen waaruit blijkt dat iedereen zijn onzekerheden heeft, angsten, dat we kortweg de menselijke kant van iemand zien, dan is er ruimte voor vertrouwen. Dan is het niet erg als je een fout maakt. Dan durf je toe te geven dat je iets niet begrijpt. Want je ziet dat jullie allemaal maar gewoon mens zijn, en het ook niet altijd weten. Of je nu leidinggevende bent of niet.  Kwetsbaarheid wordt daardoor zichtbaar als kracht. Dit kunnen uiteraard ook de succesverhalen zijn, de gelukkige momenten! Ook dat hoort erbij het complete plaatje helder te krijgen. Uiteraard is alles in compleet vertrouwen en zal alles wat binnen het Team hoort daar blijven.

  Wat waardeer ik in jou

  Het bijzondere is, dat als we elkaar echt kunnen zien zoals we zijn. Er ook ruimte komt voor waardering. Vaak valt er een hoop druk weg, als de collega waar je eerst de strijd mee aan ging ook maar een mens te zijn. Dat jullie misschien wel meer op elkaar lijken dan ooit gedacht.  Dat er een bepaalde rust in het Team komt. Dat je durft in te zien dat ieder zijn bijzondere talenten heeft en als je die ten volle benut je een droomteam kunt vormen. Door dit wederzijds vertrouwen is kun je elkaar gaan waarderen om wie je bent. Lat dit dan ook zien, spreek het uit, schrijf het op. Wees trots op elkaar!  Positieve Aandacht daar kunnen wij als mens niet zonder. Deel de succesverhalen van je team met de wereld. Laat zien hoe je je voelt en vertel je bewondering in een verhaal en je team groeit tot ongekende hoogte.

 • We praten vandaag met hulp van de Talkingstick

Te combineren met al onze andere activiteiten workshops en teambuilding ideaal als vergaderbreak

 Blijven overnachten: geef ons je wensen door en wij vinden de ideale locatie!

Heeft u een vraag over dit uitje?

Wilt u meer weten over dit uitje of heeft u een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. U kunt ook een offerte aanvragen via deze pagina.