De leukste uitjes en activiteiten op Texel vind je bij Texeltrips!

Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06 230 30 331 of info@texeltrips.nl

Leren Debatteren?

Het is een sport te kunnen overtuigen

Debating Game

Discussiëren, een mening vormen, een stelling verdedigen

Jullie worden verdeeld in Teams en krijgen verschillende stellingen, die je – ongeacht of je het hiermee eens bent of niet – moeten verdedigen. Sommige teamleden vormen de kritische jury, die uiteindelijk door middel van punten bepaalt welk team wint. De jury beoordeelt op inhoud, passie/originaliteit en support/draagvlak. Eventueel kan ook de mening van het publiek (de op dat moment niet spelende teams) worden gepeild.

De totale groep wordt verdeeld in teams, die met elkaar het debat aangaan. Er zijn verschillende debatrondes bijv. een 4 tegen 4 debat, een 2 tegen 2 debat en een 1 tegen 1 debat. De teams bepalen zelf welke teamleden worden ingezet in een debat. De rest van het team verleent support. Loting bepaalt welk team vóór een stelling pleit.

De strijdende teams krijgen even de tijd om zich voor te bereiden op de stelling en op het te verdedigen standpunt (vóór of tegen). De stellingen kunnen bijvoorbeeld gerelateerd worden aan actuele thema’s binnen het werk, maar kunnen ook betrekking hebben op andere kwesties.

Het draait vandaag om communicatie, helderheid, samenwerken en luisteren.

Te combineren met al onze andere activiteiten workshops en teambuilding ideaal als vergaderbreak

 Blijven overnachten: geef ons je wensen door en wij vinden de ideale locatie!

Heeft u een vraag over dit uitje?

Wilt u meer weten over dit uitje of heeft u een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. U kunt ook een offerte aanvragen via deze pagina.