De leukste uitjes en activiteiten op Texel vind je bij Texeltrips!

Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06 230 30 331 of info@texeltrips.nl

Avonturen kun je niet downloaden..

Dat staat op mijn site ’t Swarte Schaap en als je je gasten een bijzonder/uniek bedrijfsuitje; een avontuur op Texel belooft; dan moet je dat zelf natuurlijk eerst uitgebreid testen!

Onder leiding van Martin (de Oesterman) van Smakelijk & Meer vandaag een avontuur beleefd op het Wad!

Om 13.00 uur verzamelden we met een groep bij het monument in De Cocksdorp. Achter de dijk vertelde Martin dat we de keuze hadden tussen het veilige pad, of het avontuurlijke pad over het Wad. Natuurlijk kozen we het onbetreden pas en dat hebben we geweten! Na nog geen meter te hebben “gelopen”, of liever gezegd prut trappen, lag mijn buurman al voorover in de modder. Naast een beleving dus enorm veel humor tijdens de tocht. “Als je maar niet te lang op 1 plek blijft staan”, zei Martin en dus ploeterden wij zo snel mogelijk door de prut. Het vreemdste vond ik de eerste stap, waar je je sokken al nat voelt worden, maar als je dan tot je enkels wegzakt, voelt het eigenlijk wel bevrijdend. En dan dat uitzicht… onbeschrijflijk mooi.

De lepelaars verzamelden zich ook op dit tijdstip op ’t wad en dat leverde een prachtig plaatje op. Ik zeg weleens het eilandgevoel moet je proeven; en dat is wat er gebeurt tijdens deze tocht. Het zilte zout, de modder in je haar en een oester zo voor het oprapen. Wow..  Een van mijn gasten zei ooit na het wadlopen: “Ik heb nog nooit zo letterlijk met mijn voeten in de aarde gestaan”, en vandaag heb ik dit ook zo mogen beleven. De mooie verhalen onderweg over Texel en natuurlijk over de oesters die Martin vertelt. Maar ook zijn gastvrijheid, oprechte interesse en zijn passie voor zijn vak is een unieke ervaring op zich.

Binnen no time hadden we emmers vol oesters geraapt en aangekomen aan land, stond er een tafel vol met lekkers en een glaasje bubbels klaar. Klaar om uitgebreid de oesters te proeven. De Texelse oesters en Martin had ook nog Franse meegenomen. En na een aantal pogingen lukte het de oesters zelf te openen.

Volop genoten van deze middag! Binnenkort met onze gasten maar weer ’t wad op met Martin.

Ook zin in een avontuur op ’t Wad?: bel of mail ons voor meer informatie: Trek je laarzen aan; we gaan op pad!

De oestertochten op Texel kunnen in principe het hele jaar door georganiseerd worden.