De leukste uitjes en activiteiten op Texel vind je bij Texeltrips!

Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06 230 30 331 of info@texeltrips.nl

Spiegelen met honden

Een speelse leerervaring!

Teambuilden met honden

Coachen met paarden en honden op Texel

Texel heeft alle elementen in zich, om mensen te laten groeien en kritisch naar zichzelf te laten kijken. Texel geeft rust, ruimte en een prachtige natuur. Het eerste en tevens grootste eiland dat je tegenkomt wanneer je de boot pakt vanuit Den Helder, is prachtig om te beleven. Texel bekend om zijn stranden, prachtige natuurgebieden en meeste zonuren, is een inspirerende omgeving voor iedereen. En uitermate geschikt om met onze dieren te werken.

Texel ervaren, kan alleen door je voetstappen op het eiland achter te laten.

Dieren vormen een concrete spiegel voor gedragingen van mensen.
Door middel van het geven van opdrachten met onze dieren waar het dier een rol in speelt en waar het team zijn weg in zal mogen vinden, vind het leerproces plaats.
Paarden en honden zijn eerlijke leermeesters. Die zonder omwegen reageren op wat iemand doet, eerlijk, authentiek, onbevooroordeeld en in het hier en nu.
Dieren werken in hun communicatie naar andere hoofdzakelijk met hun lichaamstaal.
Mede daardoor zullen ze sterk reageren op onze lichaamstaal. Ze halen onze werkelijke intenties, gevoelens en gedachten feilloos naar de oppervlakte.
Door het uitvoeren van een activiteit met onze dieren wordt de u uitgedaagd om na te denken over diverse thema’s zoals wijze van communiceren, contact maken en onderhouden, creativiteit, flexibiliteit, assertiviteit, verantwoordelijkheid, samenwerking, grenzen stellen, vertrouwen, keuzes maken etc.

De dieren bieden de mogelijkheid om met nieuw gedrag te oefenen. Je krijgt de vrijheid om fouten te maken, want de dieren vergeven het je.
Het proces maakt indruk, omdat je gelijk feedback krijgt op je eigen gedrag, in het hier en nu.
Het dier is geen doel, maar een middel om naar jezelf te leren kijken. De coach zal helpen om de vertaalslag van het gedrag van het dier, naar het vraagstuk van de persoon of groep te maken. Door gerichte open vraagstelling wordt de aanzet gegeven tot zelfreflectie.

Alle activiteiten vinden naast het paard plaats.

Ons programma is ook geschikt voor mensen die angstig zijn voor paarden of voor honden.

Te combineren met al onze andere activiteiten workshops en teambuilding ideaal als vergaderbreak

 Blijven overnachten: geef ons je wensen door en wij vinden de ideale locatie!

WKR regeling: 100% aftrekbaar

Goed om te weten: de workshop “Spiegelen met Honden” valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven.

Tip: eindig de middag met Outdoor Cooking of een heerlijke BBQ

Te combineren met al onze andere activiteiten Workshops Teambuilding en als vergaderbreak & het hele jaar door te boeken

Heeft u een vraag over dit uitje?

Wilt u meer weten over dit uitje of heeft u een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. U kunt ook een offerte aanvragen via deze pagina.