De leukste uitjes en activiteiten op Texel vind je bij Texeltrips!

Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06 230 30 331 of info@texeltrips.nl

Survival Workshop “Vuur Maken”

Lekker fikkie stoken met zijn allen!

Survival Workshop “Vuur Maken”

Een unieke workshop vuur maken. Lekker buiten in de natuur, aan  de slag met de basis van de overlevingstechniek: vuur maken. Hoe maak je vuur zonder hulpmiddelen? Hoe stook je het vuur binnen je Team verder op?

Vuur maken blijft magisch, nog maar een paar generaties geleden brandde in elke huishouden een open vlam. Vuur maken is essentieel wanneer je wilt overleven in de natuur. Niet alleen gebruiken we vuur om te koken, water drinkbaar te maken om het eten klaar te maken of om ons te verwarmen. Een vuur dient ook voor licht in het donker, een signaal om te laten weten waar je bent, rook verjaagt insecten en preserveert voedsel. Warmte van een vuur kan hout harden of net buigzaam maken.
Zonder aansteker of lucifer val je terug op de ouderwetse technieken die een stuk minder gemakkelijk zijn. In deze workshop behandelen we de verschillende manieren om vuur te maken.  Nadat we alle theorie aan de hand van enkele demonstraties hebben behandelt is het aan jullie om het zelf uit te proberen. Oefening baart kunst.

Maar vuur heeft ook een belangrijke psychologische waarde: bij een brandend vuurtje komt men tot rust en worden vaak belangrijke zaken op een rijtje gezet. Niet voor niets ontstaan de meest waardevolle gesprekken vaak rondom een vuurtje.

Wij laten je uitgebreid zien wat tondelmateriaal is en welke soorten tondel je direct uit de natuur kunt halen. Vervolgens leer je goed brandhout te herkennen wat het belangrijkste is voor een goed brandend vuurtje. Daarbij maakt het maakt niet uit of het bos nat of droog is, want geschikt hout is altijd te vinden. Vuur maken kan dus altijd. Eenmaal terug op onze vuurplaats gaan we met de vele soorten tondelmaterialen en uiteenlopende technieken aan de slag. Vuur maken door middel van houtwrijving zal ongetwijfeld de meest magische handeling zijn.

Met de kennis en vaardigheden die je deze dag opdoet zal je in staat zijn overal ter wereld vuur te kunnen maken.

Welke groep heeft als eerste het vuur brandend? Wie lukt het om het vuur brandend te houden en hoog genoeg op te stoken? Het competitie-element geeft deze workshop een extra dimensie. Nadat alle vuurtjes branden en iedereen zich lekker gewarmd heeft, kan de bijeenkomst naar keuze buiten of binnen voortgezet worden.

De workshop  wordt begeleid door een ervaren en enthousiaste bushcraft-instructeur, gespecialiseerd in overlevingstechnieken.

Tip: boek een picknick lunch bij het kampvuur tijdens de workshop of eindig met cooking outdoor

Te combineren met al onze andere activiteiten workshops en teambuilding ideaal als vergaderbreak

 Blijven overnachten: geef ons je wensen door en wij vinden de ideale locatie

Heeft u een vraag over dit uitje?

Wilt u meer weten over dit uitje of heeft u een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. U kunt ook een offerte aanvragen via deze pagina.